Selecteer een pagina

Hou jij ook zo van muziek? Je mee laten slepen met de klanken en woorden van een nummer. Er als het ware helemaal in duiken en de hele energie door je heen laten stromen. Het klinkt voor sommigen misschien wat zweverig als je het zo leest, maar volgens mij hebben we allemaal wel eens zo’n moment dat een liedje je werkelijk raakt. Dat het onder je huid kruipt en als het ware zijn gang met je gaat. Soms overvalt het je; zo had ik dat van de week. Ik zat woensdagavond in het theater naar Evita te kijken en opeens kwam alles samen; de muziek, de stemmen, de beleving, kippenvel! De blik werd even wazig, omdat mijn ogen zich vulden met tranen, zo intens was het! Echt heerlijk!

In emotionele tijden in je leven kan muziek een ware troost zijn. Omdat de tekst precies jouw gevoelens verwoord, of omdat het ’t lievelingsliedje was van een persoon waar je veel van gehouden hebt. In mijn geval heb ik zelfs het geluk dat mijn geliefde peetoom operazanger was en er nog heel veel opnames zijn van verschillende muziekwerken en opera’s waarin hij een (hoofd)rol speelde. Het is zo fijn om op die manier nog steeds zijn stem te kunnen horen, voor mijn gevoel blijft hij zo nóg dichter bij me. Ook kan ik er echt van genieten om zelf muziek te maken door te zingen. Ik heb dat echt nodig, het helpt me om in balans te blijven. Ik merk het dan ook zeker wanneer ik door drukte een tijdje niet gezongen heb. Op de een of andere manier loopt het stressniveau dan sneller op.

Nu zijn er wel een paar liedjes die mij in het bijzonder kunnen raken. Sommigen heb ik al (solo) mogen zingen. Andere liedjes vind ik gewoon heerlijk om naar te luisteren. Ik zet ze hier voor je op een rij. Misschien ken je ze al en anders kun je ze altijd eens opzoeken op youtube.

– The Family Tree, van Venice; een prachtig nummer over afscheid nemen van iemand die je lief is. Maar hoe de tranen ook stromen, de familie stamboom zal altijd blijven groeien. Die gedachte zal ons troosten. 

– Mag ik dan bij jou, van Claudia de Breij.  Krachtig in zijn eenvoud. Het raakt me elke keer.

– I hear the silence calling me, van Satyaa en Paris. Dit lied behoort tot de categorie Mantra muziek, maar dan in een Westers jasje. Ik kan de energie van de tekst en muziek in mijn hele lijf voelen als ik dit mee zing. Heerlijk om mezelf in mee te laten gaan! 

 

Zomaar drie nummer waar ik echt van kan genieten. Al zijn er natuurlijk nog veel meer nummers en muziekstijlen waar ik van hou.

Welk liedje raakt jou? Deel je het met me? Dan kan ik het luisteren! 

Fijn weekend, geniet van het weer en het samenzijn met de mensen waar je van houdt.

 

Liefs, Claudia