Selecteer een pagina

Toen ik ging zitten om deze blog te schrijven, heb ik deze vraag aan 2 van mijn kinderen voorgelegd, die toevallig net thuis waren. Ze werden er wel even stil van. De oudste (16) kon echt niks bedenken, hij wist het niet. De jongste (9) dacht even na en zei; ‘ Ik zou een feestje vieren met de familie.’ Op de vraag welke familie ze precies bedoelde antwoordde ze meteen: ‘allemaal!’ Ik vond het wel mooi om dat antwoord van haar te horen.

Soms gaat een gesprek met mijn kinderen of vrienden wel eens over de vraag wat je zou doen als je niet meer lang te leven zou hebben. De antwoorden die dan komen gaan vaak over de zogenaamde ‘bucketlist’, waarop je alle activiteiten zet die je graag nog een keer in je leven zou willen doen. Dan gaat het over verre reizen, strandvakanties, nog een keer naar dat ene pretpark, stoppen met werk (en in het geval van de kinderen stoppen met school, haha) en alles gaan doen waar je nog zin in hebt. Leuke dingen in ieder geval!
Als de vraag verandert wordt in ‘wat als je nog maar één dag te leven hebt?’, dan wordt je uitgenodigd om naar binnen te keren. Het wordt stil, je moet er even over nadenken. Want wat is nou werkelijk belangrijk voor je als het erop aankomt?

Als ik deze vraag voor mezelf beantwoord kom ik uit op; samen zijn met mijn gezin, ouders, zus, mijn tante, neef en nicht met hun gezinnen, mijn liefste vriendin en onze allerbeste vrienden. Dat zijn de mensen die het belangrijkst zijn in mijn leven, aan wie ik niks hoef uit te leggen en bij wie ik volledig mezelf kan zijn. Dan samen thuis zijn, herinneringen delen en ik zou iedereen vertellen hoeveel ik van ze hou en wat ze voor mij betekenen. Én ik zou nog een laatste Helende Reis willen maken. Met deze methode is mijn hele proces van bewustwording en heling begonnen en het blijft voor mij persoonlijk de meest effectieve en transformerende helingsmethode die ik ken. Dat zou ik doen op mijn laatste dag.

Ik ben heel benieuwd wat jij zou doen als je nog maar één dag te leven zou hebben! Wat is voor jou het meest belangrijk, als het erop aankomt? Schrijf hieronder je reactie of stuur een privébericht als je dat fijner vindt.