Selecteer een pagina

In liefde en vertrouwen loslaten

Voel jij je overspoeld door alle emoties die zich nu aandienen?

Ervaar je golven van allerlei verschillende emoties en weet je niet goed hoe je hiermee om moet gaan?

Wat is allemaal wel nog mogelijk, als beter worden niet meer kan?

Heb je geen idee wat er nu allemaal op je af komt en heb je het gevoel dat je de regie over jouw eigen leven en het einde daarvan verliest?

Wil je het er eigenlijk helemaal niet over hebben en zoek je toch antwoorden op praktische vragen?

Ben je niet zo’n prater, en al helemaal niet over emoties? Maar wil je wel graag praktische ondersteuning in deze fase van je leven?

Zelf in regie over je eigen leven en het einde daarvan.

Wanneer het einde nadert kun je het gevoel krijgen dat er honderdduizend dingen op je af komen. Je weet heel goed dat er na jouw overlijden een heleboel geregeld moet worden. Misschien heb je daar al eens over nagedacht, misschien helemaal niet. Voor sommige mensen is de dood een heel normaal gespreksonderwerp, iets dat bij het leven hoort. Voor anderen is de dood een onderwerp dat absoluut vermeden wordt. Wat het voor jou ook is; als je dit zit te lezen leef je nog! En of je nu wel of niet zo makkelijk over het einde van je leven denkt en praat, één ding hebben de meeste mensen wel gemeen; we willen tot het eind de regie over ons leven hebben. Dat mag en kan ook, het is zelfs heel belangrijk voor jezelf én de mensen om jou heen. Hoewel het einde van je leven een gegeven is waar we niet omheen kunnen, is het wel mogelijk om de weg daar naartoe zoveel mogelijk op jouw manier invulling te geven. Door zaken bespreekbaar te maken, emoties te doorleven, praktische zaken te regelen, terug te blikken op jouw leven en hoe waardevol dit is geweest, door vreugde en verdriet met elkaar te delen en samen tot een plan te komen dat helemaal past bij jou! 

 

“Leven doe je op je eigen manier, sterven ook!

In deze fase bestaat er geen generale repetitie, het moet in één keer goed!

In mijn werk begeleid ik dagelijks mensen in de laatste maanden, weken, dagen en uren van hun leven. Soms zelfs tot de laatste zucht. Ook in mijn privéleven heb ik al van vele geliefde familieleden en vrienden afscheid moeten nemen. Juist in de begeleiding van die laatste fase is het van essentieel belang om je bewust te zijn van het feit dat er geen generale repetitie bestaat. Als er iets mis gaat, kunnen we niet stoppen met alles en het nog eens opnieuw proberen. Het is geen toneelstuk, het is écht, en mijn streven is dan ook om alles in één keer goed te laten verlopen. Dat is belangrijk voor jou, die het leven los moet gaan laten. Maar minstens zo belangrijk voor de mensen die achterblijven en zonder jou verder moeten.

Door mijn jarenlange ervaring help ik jou om deze fase op jouw persoonlijke en unieke manier te doorlopen. Zodat je niet alleen op een vredige manier kunt sterven, maar ook voluit en waardig kunt blijven LEVEN totdat je voorgoed afscheid neemt. 

 

Als alles is besproken ontstaat en rust, ruimte en ontspanning om op jouw manier te Leven!

 

Ben jij benieuwd naar het Levenseinde Plan en wil je dit gratis downloaden?

Jij staat centraal

Jouw wensen en ideeën over jouw leven en het einde daarvan worden concreet gemaakt. Zo blijven er geen vraagtekens en zijn alle betrokkenen hiervan op de hoogte.

Holistische benadering

Alle aspecten die jou maken tot wie je bent komen aan bod; mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Zodat jouw volledige wezen in balans kan komen en jij in alle rust en ontspanning aan je laatste reis begint.

Dankbaarheid en innerlijke rust

Als alles gezegd en gedaan is, blijft er enkel dankbaarheid en innerlijke rust over. Angst verdwijnt naar de achtergrond, waardoor je jouw aandacht kunt richten op hoe jij wilt Leven totdat je voorgoed afscheid neemt.

De regie houden tot het laatste moment is eenvoudiger en mooier dan je denkt!

Veel mensen vinden het lastig om na te denken over het einde van hun leven, zijn zelfs bang voor de dood. Daarom wordt het onderwerp vaak vermeden, met als gevolg dat er op cruciale momenten veel vragen zijn en de naasten alleen maar kunnen hopen dat ze de juiste beslissingen nemen.

In de laatste fase van je leven is het fijn om te weten dat al jouw wensen besproken en bekend zijn. Dat al je twijfels, onzekerheden, angsten en verdriet ruimte hebben gekregen en je deze een welverdiende plek hebt kunnen geven. Zodat jij ontspannen en in vrede met jezelf en je omgeving afscheid kunt nemen van jouw leven. Verbonden in vrijheid! Vrij van twijfels, er is niets dat niet gezegd, besproken is of gedaan is. Verbonden met jouw geliefden tot het eind.

Voel je dat je klaar bent voor de volgende stap en heb je een keuze kunnen maken?

Wil je graag gebruik maken van een gratis intakegesprek?

Ervaringen van cliënten

In het werken met cliënten in de palliatieve levensfase heeft Claudia mij geleerd om buiten de lijntjes te mogen en durven kleuren. Om mijn gevoel te volgen en de complementaire zorg een meer prominente plek binnen de reguliere zorg te geven. Maar dan wel op een manier die zowel bij de cliënt als bij mijzelf past. En dat kan in verschillende momenten ook heel anders zijn. Afstemmen op mezelf in contact met de cliënt en dan doen wat nodig en passend is, dat werkt zó goed! Maar er is zoveel meer wat ik van haar geleerd heb. Ze heeft me wijze raad gegeven en een spiegel voorgehouden in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ze zegt niet altijd wat je wilt horen, maar wel wat nodig is om verder te kunnen. Hierdoor durfde ik stappen te gaan zetten die ik heel spannend vond. Ik liet oude zekerheden los en durfde een nieuw avontuur aan te gaan. Een beslissing waar ik geen spijt van heb. Mijn hoofd heeft rust en nog belangrijker; ik voel me weer in balans. En deze balans en rust breng ik ook over in mijn werk met mensen met dementie bij mijn werkgever én als ZZP-er in de nacht bij terminale cliënten in de thuissituatie. Beide doe ik met veel plezier en voldoening. Mede dankzij Claudia werk ik weer met veel (zelf-)vertrouwen en vooral met heel veel plezier. Zo kan ik mensen begeleiden en steunen in een vaak toch droevige periode.

Sylvia Ramakers

Verzorgende IG

Veelgestelde vragen

Ik ben niet ziek of in de laatste levensfase. Mag ik dan toch een afspraak maken?

Natuurlijk ben je van harte welkom! Ik heb me vanuit mijn jarenlange ervaring gespecialiseerd in deze doelgroep, omdat ik dit prachtig werk vind om te doen. Daar komt nog bij dat ik het zo belangrijk vind om het taboe op praten over de dood te doorbreken en de openheid te vergroten! 

Maar er komen met regelmaat cliënten in mijn praktijk met een totaal andere hulpvraag. En dat is ook helemaal oké. Over het algemeen komen mensen bij mij omdat ze het gevoel hebben dat ze bij mij ‘moeten’ zijn. Omdat ze zich veilig bij mij voelen of om wat voor andere reden dan ook. Dus ook al lijk je niet bij mijn doelgroep te passen, maar voelt het wel goed voor je, weet dat je van harte welkom bent!

Werk je alleen met volwassenen?

Nee hoor. Ik werk met kinderen, jongeren, volwassenen, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Natuurlijk vraagt elke leeftijdscategorie wel een andere aanpak en bekijk ik per persoon wat nodig is en het beste past. Bij heel jonge kinderen kies ik er zeker in het begin meestal voor om op huisbezoek te gaan, terwijl volwassenen meestal naar mijn praktijk toe komen.

Geef je ook cursussen?

Ik ben bezig met het schrijven van een cursus voor zorgverleners in de palliatieve zorg. Heb je hier interesse in en wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het me dan weten!

Doe je ook huisbezoeken?

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden! Juist in de laatste levensfase kan het voor de cliënt moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om naar mijn praktijk te komen. In dat geval is het absoluut mogelijk om een huisbezoek te plannen.

Bij jonge kinderen kies ik in eerste instantie ook vaak voor een huisbezoek, zodat het kind zich veilig en vertrouwd kan voelen in zijn eigen omgeving.

De gereden kilometers worden op de factuur in rekening gebracht à €0,27 per kilometer.

Ik heb een hulpvraag die misschien niet in een aangeboden pakket past. Wat nu?

Neem gerust contact met me op, dan kunnen we jouw hulpvraag bespreken en samen tot een passend aanbod komen. 

Worden consulten vergoed door de zorgverzekering?

Als E.E.N. therapeut worden de consulten voor natuurgeneeskundige behandelingen deels vergoed, mits je de juiste aanvullende verzekering hebt. Check daarom altijd de voorwaarden van jouw eigen polis! 

Wil jij ook graag voluit en authentiek jouw leven leiden tot het eind?

Ik help je om de regie te houden en het helemaal op jouw manier te doen!